Wielen in de Klas workshop: Carmen en Iqra 

Wielen 

Wielen is een onlineluisterverhaal met plaatjes en vertelt over een tweeling, Teun en Gijs, die samen opgroeit, waarbij de één een handicap heeft en ander niet.

Vanuit een lichte, speelse toon wordt hiermee ruimte geboden voor een dialoog met kinderen. Over wat een handicap is en hoe het is om een handicap te hebben.

Bij Wielen hoort een gratis lesbrief die gedownload kan worden en een speciale workshop: Wielen in de Klas.

In de praktijk 

Wielen in de Klas heeft al 10 keer plaatsgevonden. Er wordt heel positief op gereageerd door de kinderen. Ze stellen mooie vragen en er wordt vrolijk meegezongen met het Wielen-lied!

Een kind merkte op: “Ook al gaat de één harder dan de ander, je kunt tòch vrienden zijn. We hebben allemaal verschillende dingen waarin we goed zijn”. De kinderen ontdekten dat je niet ‘zielig’ bent als je een handicap hebt. En dat er veel soorten handicaps bestaan.

Een juf vertelde op het einde van de workshop: “Voor mij persoonlijk was dit ook heel waardevol. Ik heb altijd moeite met hoe om te gaan met mensen met een handicap, als ik ze bijvoorbeeld op straat tegenkom. Ik heb er ook veel van geleerd”.

En kijk en beluister hier het verhaal zelf: Wielen

Zie ook: https://www.voorall.nl/alle-nieuwsberichten/wielen-een-luisterverhaal-met-plaatjes

Wielen is een samenwerking van Veld van Bloemen met Stichting Voorall, Kattenogen en Studio Eyal & Myrthe. Met dank aan Fonds 1818 en het Groene Kruis Fonds.